Головна Новини Спорт інші види спорту Серіал «Хід королеви» подарував шахам друге дихання
commentss НОВИНИ Всі новини

Серіал «Хід королеви» подарував шахам друге дихання

2020 рік став значущим для шахів, які завдяки серіалу «Хід королеви» і пандемії коронавірусу отримали небувалу популярність

24 грудня 2020, 23:45 comments1935
Поділіться публікацією:

Це був великий рік для шахів. Зростаюча популярність шахів, стимульована успіхом серіалу Netflix "Хід королеви", тепер переходить зі звичайної гри на веб-сайти та потокові сервіси. Ця тенденція стала помітною і завдяки пандемії коронавірусу, коли люди змушені перебувати вдома в ізоляції. Шахові канали на Twitch (онлайн-потоковій платформі) продовжують зростати завдяки віртуальним турнірів серед геймерів, за якими також спостерігають тисячі глядачів. Одним з найпопулярніших стрімерів є відомий американський гросмейстер Хікару Накамура, який веде стрім під ніком GMHikaru. Про це пише Bloomberg.

Серіал «Хід королеви» подарував шахам друге дихання

Шахи

Chess.com, соціальна мережа і веб-сайт шахового сервера, додавали близько 1 мільйона нових членів кожен місяць, починаючи з березня, коли багато країн оголосили про перший локдауне, з них, 2,8 мільйона додалися тільки в листопаді. У тому ж місяці на безкоштовному шаховому сервері lichess було проведено понад 78 мільйонів стандартних шахових ігор. Для порівняння, в листопаді 2019 року цю цифру була в 2 рази менше.

Рітейлери стали першими бенефіціарами буму "Хода королеви" — шоу подивилися 62 мільйони домогосподарств в перші 28 днів після його виходу, більше, ніж будь-який попередній обмежений серіал Netflix.

Роздрібний торговець іграшками Goliath Games спостерігав сплеск продажів шахових наборів в листопаді і грудні, який, за словами директора з маркетингу Goliath Мері Хігбі, виріс на 1100% в порівнянні з цим же періодом тогоріч. Водночас, експерти кажуть, що інтерес до шахів буде знижувати разом з тим, як серіал буде відходити на другий план.

На відміну від більшості видів спорту, в шахи можна грати на найвищому рівні онлайн, і як нові, так і досвідчені гравці приймають онлайн-гру. У той час як традиційні настільні ігри можуть тривати годинами, перехід онлайн-шахів до швидкісних шахів привніс у гру хвилювання.

Нагадаємо, в кінці жовтня на популярній стрімінговій платформі Netflix вийшов драматичний міні-серіал "Хід королеви", який відразу ж підкорив глядачів своїм сюжетом, декораціями і грою акторів. Представляємо добірку цікавих фактів про однин з найгучніших серіалів 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини