Найбагатші спортсмени України: скільки заробили Усик, Зінченко, Світоліна та інші

15 найбільш високооплачуваних спортсменів та спортсменок України.

Найбільш високооплачуваним українським спортсменом 2024 року став боксер Олександр Усик, який заробив 54 млн доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Forbes.

Згідно з даними Forbes, 9 з 15 найбільш високооплачуваних українських спортсменів виявились футболістами. Однак лідером рейтингу став український боксер Олександр Усик, який у 2024 році отримав 54 млн доларів.

На другому місці футболіст лондонського "Арсеналу" Олександр Зінченко з приблизним річним доходом у 10 млн доларів. Трійку лідерів замикає гравець "Челсі" Михайло Мудрик – 6,6 млн доларів.

До п’ятірки найбільш високооплачуваних спортсменів також потрапили ще два футболісти: воротар "Бенфіки" Анатолій Трубін та нападник "Роми" Артем Довбик, які отримали 4,2 млн доларів та 3,9 млн доларів відповідно.

Крім футболістів у рейтингу спортсменів з найбільшими доходами за 2024 рік також потрапив ще один боксер – Василь Ломаченко та два баскетболісти: Святослав Михайлюк з "Юта Джаз" та Олексій Лень, який виступає за "Сакраменто Кінгз".

Серед 15 найбільш високооплачуваних спортсменів України опинились дві українські тенісистки: Еліна Світоліна та Марта Костюк.

Переглянути увесь рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменів та спортсменок України за версію Forbes можна нижче:


Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменок 2023 року, де 9 з 10 займаються одним видом спорту.

Також "Коментарі" писали про рейтинг найбагатших спортсменів світу за увесь час.