Українським шахістам рекомендовано не тиснути руку росіянам та білорусам

Федерація шахів України порекомендувала українським шахістам утримуватися від рукостискань з росіянами і білорусами

Федерація шахів України радить українським шахістам під час участі у Кубку світу та інших міжнародних змаганнях утримуватися від рукостискань з представниками Росії та Білорусі, навіть якщо вони виступають під нейтральним прапором, а також уникати з ними спільних фото-, відеозйомок та розмов. Такі рекомендації українським спортсменам Федерація надала у п'ятницю, 28 липня. Про це повідомляють "Коментарі".

"Федерація шахів України рекомендує членам ФШУ утримуватися від рукостискань з представниками Росії та Білорусі, незалежно від того, під яким прапором вони виступають; уникати спільних фото- і відеозйомок з представниками Росії та Білорусі; уникати розмов з представниками країни-агресора у спосіб, не передбачений Правилами шахів", - ідеться у дописі виконкому ФШУ у Фейсбук.

Шахістам також рекомендовано утримуватися від дій, які можуть нашкодити іміджу України, а під час публічних виступів нагадувати про те, що триває війна, розв'язана Росією проти України, у якій Білорусь сприяє діям РФ.

"При цьому велика кількість росіян і білорусів, зокрема, й шахісти, або підтримують владу своїх країн, або мовчи спостерігають за вбивствами та геноцидом українців", - йдеться у заяві ФШУ.

Кубок світу з шахів стартує 30 липня у Баку, Азербайджан.

Нагадаємо, що під час проведення чемпіонату світу з фехтування в Мілані українка Ольга Харлан після перемоги у двобої з росіянкою Ганною Смірновою відмовилася потиснути їй руку. Через це її дискваліфікували на два місяці, але згодом МОК де-факто дезавуював попереднє рішення, надавши Ользі Харлан право виступу на Олімпіаді-2024.

Тим часом, ракетний удар по Запоріжжю: загинули двоє.

Британська розвідка назвала дві ділянки фронту, де бої у рази посилилися.

А британський фотограф отримав рідкісний кадр.