Паралімпіада-2024 завершилася: Україна серед найкращих

Успіх українських паралімпійців: 22 золоті та шосте поспіль потрапляння до топ-10

Україна посіла почесне сьоме місце на Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі, завоювавши загалом 82 медалі. Серед них 22 золоті, 28 срібних та 32 бронзові нагороди. Про це повідомляє Суспільне Спорт .

Лідером медального заліку на Паралімпіаді-2024 стала збірна Китаю, отримавши 94 золоті, 69 срібних та 57 бронзових нагород. Китайські спортсмени продовжують домінувати на літніх Паралімпійських іграх, займаючи перше місце вшосте поспіль. Востаннє китайці поступилися першістю в 2000 році в Сіднеї, де збірна Австралії виявилася сильнішою. З того часу Китай стабільно демонструє свою спортивну міць, не дозволяючи іншим країнам наблизитися до їхніх показників.

На другому місці опинилася збірна Великобританії з 49 золотими медалями, 44 срібними та 31 бронзовою. Британці традиційно виступають на паралімпійських аренах і продовжують утримувати високі позиції в загальному заліку. Третє місце посіли спортсмени зі США, які здобули 36 золотих, 34 срібних та 28 бронзових медалей. Американська команда відстала від Китаю на 58 золотих медалей, проте продовжує залишатися однією з найсильніших паралімпійських держав.

Варто зазначити, що минулого, на Паралімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро, українська збірна зуміла випередити США у загальному медальному заліку. Тоді різниця в одне "золото" і лише дві медалі допомогла Україні зайняти вище місце, залишивши американців четвертими.

Паралімпійські ігри в Парижі стали шостими поспіль, коли українська збірна входить до десятки найкращих команд світу. Цього року команда України здобула 22 золоті медалі, що стало важливим досягненням на тлі складних умов, у яких перебувають українські спортсмени.