Несподіванки Олмпіади-2024: трансгендер знову виграв бій у боксерки

Ще одна спортсменка-трансгендер перемогла суперницю у жіночому боксі

На Олімпіаді-2024 стався новий скандал за участю трансгендера. Спортсменка Лінь Юй-Тін, яка вважає себе жінкою, перемогла у жіночому боксі Сітор Турдібекову з Узбекистану.

Як повідомляє видання Daily Mail, Сітора покинула ринг у сльозах та відмовилася спілкуватись з журналістами.

Видання пише, що 28-річна Лінь і 22-річна Турдібекова стикнулися рукавичками після того, як Лінь здобула перемогу. Однак пара не обійнялася та не привітала один одного, як це зазвичай буває після бою, а Сітора швидко покинув ринг, відмовившись зупинитися, щоб поговорити з представниками медіа.

Daily Mail пише, що Лінь мала значну перевагу в зрості та помітно контролювала бій, який викликав суперечки ще до початку. Як відзначає видання, Лінь не пройшла тест на гендерну придатність на торішньому чемпіонаті світу та позбулася бронзової медалі після того, як не змогла відповідати невизначеним критеріям допуску Міжнародної асоціації боксу.

Як відомо, напередодні італійка Анджела Каріні відмовилася продовжувати бій з алжиркою Іман Хеліф. На захист італійки виступили спортсменки, політики та письменниця Джоан Роулінг, яка заявила, що бій між Каріні та Хеліф був "побиттям чоловіком жінки на публіці".

Під час бою Каріні отримала два удари та ледь встигла відповісти, перш ніж заявила у своєму кутку, що "це несправедливо" і припинила бій. Потім вона впала на коліна в сльозах і відмовилася потиснути руку Хеліф. Після того, як бій у категорії 66 кг закінчився, Каріні сказала, що вона вийшла з бою, щоб "врятувати своє життя".