Ілля Ковтун додав срібну медаль до олімпійської заліку України

Український гімнаст Ілля Ковтун завоював срібну медаль на Олімпіаді-2024

Сьогодні, 5 серпня гімнаст Ілля Ковтун здобув срібну медаль для України на Олімпійських іграх у Парижі, продемонструвавши майстерність у фіналі змагань на брусах. Попри невелику похибку при зіскоку, Ковтун отримав високі 15,500 бала, що дозволило йому захопити лідерство. Про це повідомляє офіційний сайт Олімпіади-2024

Напруження зростало, коли на бруси вийшов олімпійський чемпіон Олег Верняєв. Невдача під час виконання одного з елементів призвела до оцінки 13,300, позбавивши його шансів на медаль.

Долю золота вирішив бездоганний виступ китайця Цзоу Цзиньюаня, який заробив 16,200 бала. Проте, срібло Ковтуна було гарантовано після помилок німецького гімнаста Лукаса Даузера.

Срібна медаль Іллі Ковтуна стала сьомою нагородою для України на Олімпійських іграх у Парижі. Раніше українські спортсмени вже вибороли дві золоті, одну срібну та три бронзові медалі у фехтуванні, легкій атлетиці та стрільбі.

Раніше “Коментарі” писали, що збірна України виграла першу золоту медаль на Олімпіаді-2024 у Парижі. Перемогу здобула жіноча командна у змаганні з фехтування на шаблі.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Олімпійський турнір з боксу у жіночій вазі обернувся гучним скандалом після чвертьфінального поєдинку між болгаркою Світланою Станьовою та тайванською спортсменкою Лінь Юй-Тін. Тренер Станевий, Борислав Георгієв, звинуватив Юй-Тін у нечесній грі, заявивши, що має Y-хромосому, яка дає їй фізичну перевагу. Про це пише BILD.