Другий день Паралімпіади: на якому місці в заліку знаходиться Україна

Україна додала 26 серпня в загальну «нагородну» скарбничку тільки срібну медаль, опустившись на дев'яте місце в заліку

Після феєричних показників в стартовому дні Паралімпійських ігор-2020 року, які приймає японське Токіо, Україна злегка здала позиції. Як передає "Суспільне", із дев'ятьма медалями різного "якості" національна паралімпійська збірна опинилася лише на дев'ятому місці в загальному заліку.

До восьми нагород, які українцям вдалося отримати в перший день, вже золота паралімпійська чемпіонка Єлизавета Мерешко додала в четвер, 26 серпня, ще одне "срібло". Спортсменці вдалося другий фінішувати в запливі на 200 метрів. При цьому "водна боротьба" проходила у комплексному стилі.

Відзначимо, що ще мінімум троє представників збірної намагалися поборотися за отримання медалей. Однак в підсумку всі поступилися суперникам, ставши лише четвертими в своїх дисциплінах. Не усміхнулася удача навіть усе тій же Мерешко, яка, ймовірно, розраховувала на ще одну нагороду — але вже в естафеті 4х50 метрів у вільному стилі.

Нагадаємо, що наразі Україна має в загальній командній скарбничці аж дев'ять медалей, із яких одна золота, шість срібних та дві бронзових.


На першому місці в загальному заліку, на відміну від першого дня, знаходяться китайські спортсмени. Їм вдалося завоювати аж 23 нагороди різного "якості". На другому місці знаходиться Великобританія (13), на третьому — представники Паралімпійського комітету Росії (17).

Загальний залік формується завдяки "висоті" отриманих спортсменами медалей. Саме тому США з чотирма нагородами (два золота та два срібла) і Білорусь з двома (обидві — золото) обійшли Україну в рейтингу. Замикає десятку кращих команд бразильська збірна, яка завоювала вісім медалей.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Паралімпіаді-2020 не вдалося пройти без навколополітичних ексцесів. Про це свідчить хвиля хейту, що піднялася проти українських спортсменів в Росії. Причина — в невдоволенні їхньою поведінкою на відкритті Паралімпіади. Деталі читайте в нашому матеріалі.