Дебют української збірної: ветерани завоювали рекордну кількість медалей

Українська команда здобула рекордні 188 медалей на Arnold Classic Europe

На міжнародних спортивних змаганнях Arnold Classic Europe, що проходили в Мадриді, українська національна збірна продемонструвала вражаючий результат, виборовши 188 медалей, зокрема 84 золоті, 58 срібних та 46 бронзових. Ці змагання, що завершилися 13 жовтня, стали дебютними для нашої команди серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців.

Загалом у турнірі взяли участь представники п’яти країн, включаючи ветеранів із США, Естонії, Ірландії та Нідерландів. Змагання проходили в різних дисциплінах, таких як жим лежачи, еірбайк, веслування на тренажерах та ривок гирі.

Після успішного завершення змагань, українська команда повернулася додому, де їх зустріли Міністр у справах ветеранів України Наталія Калмикова та її заступник Руслан Приходько. Міністр привітала спортсменів з їхніми досягненнями та вручила їм пам’ятні знаки.

“Дякую вам за те, що ви гідно представили Україну на міжнародних змаганнях і перемогли. Кожен з вас представляв на міжнародній арені силу волі українців та наше прагнення до перемоги. Сподіваюсь що ваш приклад стане поштовхом для інших і все більше ветеранів буде приєднуватися до занять спортом”, – наголосила Наталія Калмикова.

Наталія Калмикова також анонсувала спеціальну програму фінансової підтримки для ветеранів, яка дозволить їм займатися спортом у залах. Серед нагороджених учасників – Олександр Алифіров, Михайло Будика, Василь Буряк та інші.

Змагання Arnold Classic Europe стали важливим кроком у політиці Міністерства у справах ветеранів України щодо фізичної та психологічної реабілітації військовослужбовців, заохочуючи їх повертатися до активного життя через спорт. Ця ініціатива реалізується в рамках Проєкту “Розвиток спорту для ветеранів” у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, ініційованої Першою Леді Оленою Зеленською.