Сім футболістів загинуло під час жахливої аварії автобуса

В Замбії сталася жахлива автобусна аварія, в якій загинуло сім футболістів місцевої команди.

Замбійський футбол переживає трагічну втрату — семеро гравців команди третього дивізіону "Чавума" (Chavuma Town Council FC) загинули в автобусній аварії на північному заході країни. Аварія сталася 26 жовтня, коли гравці їхали на виїзний матч до Муфумбве.

Як повідомляє Bolanews, на момент аварії в автобусі перебували 19 осіб, зокрема тренер і його помічники, які зараз перебувають у лікарні у важкому стані. За словами представників клубу, водій не впорався з керуванням, що призвело до трагедії.

Загалом внаслідок аварії загинуло сім представників команди "Чавума", ще 12 осіб отримали поранення різного ступеня та були доправлені до лікарні.

Президент Футбольної асоціації Замбії Ендрю Каманга відреагував на трагічний випадок та висловив співчуття.

"Я глибоко засмучений новиною про аварію за участю футбольного клубу "Чавума", яка призвела до семи смертей. Ще занадто рано, щоб отримати повну картину, але ми молимося за родини загиблих і поранених. Ми підтримуємо зв’язок із футбольними, цивільними та правоохоронними органами провінції, щоб надати повну інформацію", - сказав Каманга.

Фото з місця аварії, де загинули футболісти клубу "Чавума"

На жахливу катастрофу відреагували не лише в Замбії, але й в інших країнах африканського континенту. Президент Африканської Конфедерації футболу Патріс Мотсепе заявив, що "з глибоким сумом дізнався про трагічну аварію, яка забрала життя та завдала серйозних травм членам футбольного клубу "Чавума"", а президент ради регіональних футбольних асоціацій Південної Африки Артур де Алмейда висловив слова підтримки.

"Футбол - це вид спорту, який об’єднує нас, приносячи радість і гордість людям у всьому регіоні. У цей трагічний момент ми поділяємо ваше горе і висловлюємо наші щирі співчуття родинам і друзям, які оплакують цю величезну втрату", - сказав Алмейда.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бразилії зазнав аварії літак з футболістами.