Шевченко заявив про бажання тренувати збірну після того, як уже погодився попрацювати на Сурскісів

До цього моменту екс-тренер головної української команди мовчав цілий місяць

За даними Meta-ratings Ігор Суркіс зустрічався з Андрієм Шевченком напередодні проведення екстренером своєї пресконференції. Шевченко перш ніж заявити про бажання продовжити контракт з національною збірною, насправді домовився, з власниками "Динамо", що буде тренувати київський ФК.

"За наявною інформацією, Шевченко дав зрозуміти, що в подальшій перспективі позитивно розглядає можливість в майбутньому попрацювати в українському футболі, зокрема в клубі, в якому він починав свою ігрову кар'єру", - повідомив портал за підсумками переговорів Суркіса і Шевченко, які відбулися 22 серпня під час матчу "Динамо" проти чернігівської "Десни".

Рівно через два тижні після цієї розмови, і через місяць після розриву взаємин з українкою збірної по футболу, Шевченко дав пресконференцію, звинувативши УАФ нібито в небажання продовжувати з ним контракт ще на півтора року.

УАФ слова Шевченка спростувала і визнала, що не була готова до відходу екстренера. Саме тому три тижні аврально шукали йому заміну, намагаючись домовитися спочатку з Ребровим, потім з Петракова.

Коли точно Шевченко замінить Луческу поки не повідомляється. Однак очевидно, що у румунського фахівця почалися проблеми зі здоров'ям, і на початку серпня він переніс операцію.

Нагадаємо, за п'ять років у збірній Шевченко виплатили 400 млн грн, і це без урахування гонорарів, які ще додатково УАФ платила його італійським асистентам. В середньому, один Шевченко обходився Україні приблизно у 250 тис. доларів на місяць.

За підсумками Євро-2020 Шевченко розраховував одержати не менш привабливе фінансову пропозицію від якогось з європейських клубів, але цього так і не відбулося.