Результати жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів. Стало відомо з ким у групі зіграє "Шахтар"

У Стамбулі завершилося жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів. Стали відомі усі суперники українського клубу.

У п'ятницю 25 серпня у турецькому Стамбулі відбулося жеребкування Ліги чемпіонів УЄФА. За результатами жеребкування визначились суперники "Шахтаря" у ЛЧ. Ними стали "Реал", "Лейпциг", "Селтік", що потрапили до групи F.

"Шахтар" буде єдиним представником України в Лізі Чемпіонів цього року. Український клуб потрапив до групового етапу як переможець національного чемпіонату. Сама ж українська прем'єр-ліга була завершена достроково через повномасштабне вторгнення Російської Федерації.

До речі, російські футбольні клуби не беруть цього сезону найпрестижнішого європейського клубного турніру тому, що були дискваліфіковані комітетом УЄФА через російську агресію щодо України.

Підсумкові результати жеребкування Ліги чемпіонів 2022/23 представлені в таблиці нижче.


Що стосується інших українських команд, то київське "Динамо" дізнається про своїх суперників у Лізі Європи під час жеребкування ЛЕ, яке пройде 26 серпня в тому ж Стамбулі. " Зоря" та "Ворскла" вилетіли з європейських турнірів ще на етапі кваліфікаційних раундів.

Переможцем останньої Ліги чемпіонів є іспанський "Реал", який у фінальному поєдинку здолав англійський "Ліверпуль" з рахунком 1:0 на свою користь. Фінальний матч Ліги чемпіонів 2022/23 пройде у Стамбулі, Туреччина.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", київське "Динамо" програло вирішальний матч португальській "Бенфіці" з розгромним рахунком 5:0 за сумою двох матчів. Виліт із ЛЧ коштував київській команді 15 млн. євро. Саме стільки "Динамо" могло отримати при попаданні до групового етапу Ліги чемпіонів.