Рейтинг найкращих футболістів світу у 2023 році: Мессі навіть не в топ-5

До десятки найкращих потрапили три гравці “Манчестер Сіті”

Англійське видання Four Four Two склало свій рейтинг найкращих гравців світу за 2023 рік. Цікаво, що Ліонель Мессі, який виграв Золотий м’яч цього року залишився поза топ-5 найкращих.

Найкращі футболісти 2023 року за версією Four Four Two

  1. Ерлінг Голанд (Норвегія, “Манчестер Сіті”);

  2. Джуд Беллінґем (Англія, “Боруссія Дортмунд”, “Реал Мадрид”);

  3. Гаррі Кейн (Англія, “Тоттенгем”, “Баварія”);

  4. Кіліан Мбаппе (Франція, “ПСЖ”);

  5. Родрі (Іспанія, “Манчестер Сіті”);

  6. Ліонель Мессі (Аргентина, “ПСЖ”, “Інтер Маямі”);

  7. Бернарду Сілва (Португалія, “Манчестер Сіті”);

  8. Мохамед Салах (Єгипет, “Ліверпуль”);

  9. Антуан Грізманн (Франція, “Атлетіко Мадрид”);

  10. Вінісіус Жуніор (Бразилія, “Реал Мадрид”)

Нагадаємо, що американський журнал TIME підбиває підсумки року. Так, видання оголосило, що спортсменом року став восьмикратний володар “Золотого м’яча” Ліонель Мессі. В голосуванні аргентинець обійшов своїх колег Ерлінга Холанда та Кіліана Мбаппе, а також тенісиста Новака Джоковича, який виграв Відкритий чемпіонат Австралії, Відкритий чемпіонат Франції та Відкритий чемпіонат США.

Також зазначимо, що сьогодні Суд Європейського Союзу виніс рішення в якому позбавив права УЄФА та ФІФА накладати санкції на клуби, які захочуть виступати в Суперлізі. Став відомий формат цього можливого нового змагання в європейському футболі.

Читайте також, що в іспанській Ла Лізі скоро настане екватор, зараз проходять матчі 18 туру з 38. Спортивна аналітична компанія Opta за допомогою штучного інтелекту спрогнозувала підсумкову таблицю чемпіонату Іспанії, передають “Коментарі”.