Львівському "Руху" довелося дати задню: клуб гратиме на стадіоні "Львів Арена"

Спроби львівського клубу виступити проти Української асоціації футболу не увінчалися успіхом

Львівський футбольний "Рух" повідомив про те, що підписав договір оренди із "Ареною Львів", хоча спочатку відмовлявся грати на цьому стадіоні.

"В ході складних переговорів між футбольним клубом "Рух" і керівництвом "Арени Львів" нам вдалося досягти компромісу і підписати договір на умовах, вигідних для клубу", — заявили на сайті "Руху".

Адміністрація "Львів Арени" відразу спростувала наявність будь-яких нових компромісів в договорі з ФК.

"Договір був підписаний на тих умовах, що ми пропонували спочатку. Вони стосуються як ціни оренди за матч, так і плати за підігрів поля. Це були наші початкові умови, їх ніхто не міняв, вони збереглися. І тому досягнуті домовленості вигідні стадіону і відповідно державі. А це найголовніше", — підкреслила в коментарі "Депо" директор "Львів Арени" Ольга Манько.

Таким чином, спроби ФК "Рух" добитися іншого стадіону і навіть озвучування погроз покинути УПЛ не вплинули на Українську асоціацію футболу.

Нагадаємо, що "Львів Арена" виставила львівському клубу ціну в розмірі 210 тис. грн за матч плюс оплата підігріву поля в холодний сезон. Президент ФК Григорій Козловський відмовлявся підписати договір на цих умовах, а керівництво львівської арени заявило про погрози з його боку на свою адресу через відмову знижувати ціну.

Майже два тижні Козловський робив політичні заяви про те, що не має наміру "підкоряться" волі керівництва УПЛ і УАФ, але в підсумку "здався".

Відзначимо, що ціна оренди "Львів Арени", запропонована "Руху", значно нижча, ніж, наприклад, "Динамо" платить за стадіон НСК "Олімпійський" (понад 450 тис. грн) або ФК "Металіст" — за стадіон у Харкові (понад 350 тис. грн).