Пішла легенда. Помер німецький футболіст Герд Мюллер

Мюллер страждав від хвороби Альцгеймера

У неділю, 15 серпня, у віці 75 років помер легендарний німецький футболіст Герд Мюллер. Він був одним з кращих в історії нападників з ФК "Баварія" і збірної Німеччини. Про це повідомили в футбольному клубі "Баварія".

"Сьогодні сумний і чорний день для "Баварії" і всіх її уболівальників. Герд Мюллер був одним з найкращих нападників з усіх, які колись грали, а також прекрасною людиною, особистістю світового футболу. Ми поділяємо глибоку скорботу з його дружиною Уші та його сім'єю. Без Герда Мюллера "Баварія" не був би клубом, який ми всі любимо сьогодні. Його ім'я і пам'ять про нього будуть жити вічно", - сказав президент мюнхенського клубу Герберт Хайнер.

Мюллер страждав від хвороб і Альцгеймера. Про це ще у 2015 році офіційно заявили в футбольному клубі.

Футболіст став легендою, адже забив 566 голів у 607 поєдинках, з яких 365 - у Бундеслізі, що стало безпрецедентним рекордом.

Мюллер зіграв за збірну Німеччини 62 матчі, в яких відзначився 68 разів. Він також виграв Чемпіонат світу-1974, забивши переможний гол у фіналі; Євро-1972 і тричі став переможцем Кубка європейських чемпіонів.

Герд Мюллер народився 3 листопада 1945 року в Нердлінгені, у Баварії. З самого дитинства кумиром Герда був нападник "Нюрнберга" і збірної Німеччини, чемпіон світу 1954 Макс Морлок.

У сезоні 1964/65 Мюллер забив 22 м'ячі за 32 гри. Мюллер став лідером атак команди. У сезоні 1967/68 він забив 19 голів, а від чемпіонату 1968/69 до 77/78 Мюллер кожного сезону почав забивати понад 20 голів.

Його стиль гри був видатним, адже він був невисокого зросту (176 см), але міцним нападником, якого важко було збити з ніг. Прекрасно грав головою, мав "вибуховий" стартовий ривок.

Мюллер не володів віртуозними фінтами, але був досить непередбачуваним. Усіх найкращих німецьких форвардів після 70-х років почали порівнювати саме з Гердом Мюллером.