"Говорив і говоритиму російською": колишній гравець збірної України зробив заяву про мовне питання

Алієв вважає, що це особиста справа кожного

Екс-півзахисник київського "Динамо" та збірної України Олександр Алієв прояснив свою позицію в мовному питанні. На своїй сторінці в Instagram футболіст зазначив, що кожна людина повинна сама обирати, якою мовою їй розмовляти.

"Ви мене всі питаєте, чому я розмовляю російською. Тому що я завжди говорив і говоритиму російською. Це особиста справа кожного. Ви бачите, мені дуже важко (Алієв до цього моменту намагався говорити українською, – ред.). Я розмовляв, розмовляю і розмовлятиму російською мовою. Так, як мені зручно. Я думаю, ви мене зрозуміли", - написав Алієв.

Важливо, що Олександр Алієв народився в російському Хабаровську і 12 років був жителем Далекого Сходу, вже пізніше його рідні переїхали ближче до російської столиці. В 14 років підлітка запросили до академії київського "Динамо", де з нього зробили футболіста.

Роблячи професійну кар’єру, Алієв грав не тільки в складі київського "Динамо", але й московського "Локомотива", "Дніпра", "Анжи" з Махачкали та виступав за інші клуби. На його рахунку шість голів і вісім асистів у 28 матчах за збірну України.

Завершив свою спортивну кар’єру футболіст в 2020- році

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення РФ, екс-гравець збірної України вступив до територіальної оборони міста Києва.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Алієв потрапив у черговий скандал.Колишній гравець "Динамо" і збірної України Олександр Алієв потрапив у черговий скандал. На цей раз скандально відомий футболіст обматюкав поліцейських і навіть погрожував представнику правоохоронних органів. Це сталося після зупинки патрульної поліцією автомобіля, в якому Алієв їхав з друзями.