Динамо призначив нового головного тренера

Новим головним тренером футбольного клубу "Динамо" призначений відомий румунський фахівець Мірча Луческу

Київське "Динамо" офіційно повідомляє, що новим головним тренером команди став 74-річний румунський фахівець Мірча Луческу, який 12 років тренував найпринциповішого суперника біло-синіх - "Шахтар", - пише UaФутбол.

Контракт підписаний на два роки з можливістю продовження ще на рік.

Луческу залишив донецький клуб у 2016 році після того, як два роки поспіль вигравав чемпіонський титул "Динамо" Сергія Реброва. Містер очолив російський "Зеніт", з яким посів третє місце в РПЛ. Співпраця з клубом Газпрому тривала всього один сезон. У 2017-му очолив збірну Туреччини, але успіхів не досяг і був звільнений у 2019-му. З того часу залишався без роботи.

У своєму послужному списку Луческу також має роботу з "Брешією" та "Інтером", бухарестським "Динамо" і "Рапідом", стамбульським "Бешикташем" і "Галатасараєм". Він по два рази вигравав чемпіонати Румунії та Туреччині, вісім разів приводив "Шахтар" до чемпіонства в Україні, шість разів вигравав український Кубок, а у 2009-му році під його керівництвом гірники здобули свій єдиний євротрофей - Кубок УЄФА. З "Галатасараєм" Луческу вигравав Суперкубок Європи 2000 року.

Працюючи в Україні, прославився агресивним стилем спілкування зі ЗМІ. Неодноразово звинувачував "Динамо" у підкилимних іграх, якими пояснював невдачі його команди. У своїй роботі зробив ставку на бразильську атаку та український захист, через що вихованці клубної академії атакувального амплуа фактично не мали шансів пробитися в основу.

Як раніше повідомляли "Коментарі", футбольний клуб "Динамо" залишився без головного тренера.