Чому в нацзбірній України не буде російських футболістів — тренер Петраков

За словами нового тренера українських футболістів, про війну на Донбасі забувати не можна

У неділю, 29 серпня, українська національна футбольна збірна офіційно знайшла нового тренера. Як повідомляє "Обозреватель", контракт із командою підписав Олександр Петраков, який відразу після цього поспілкувався з представниками преси.

Серед іншого, Петраков пояснив своє ставлення до російських футболістів та можливості їх участі в іграх за українську нацзбірну. За словами спортсмена, політичні та інші питання (в тому числі агресія РФ на Донбасі) зараз виключають подібну ймовірність.

Петраков розповів, що дуже вражений кількістю українських військовослужбовців, які загинули під час російсько-української війни на сході країни. "Стіна пам'яті" з фотографіями наших захисників, розташована неподалік Михайлівського собору в Києві, стала для Петракова справжнім прозрінням.

"Там з боку фотографії воїнів, які загинули в АТО. Там і хлопці, і дівчата, і стільки цих прізвищ, фото. Я зрозумів, що зараз ані футболістів із Росії, ані примирення апріорі бути не може. Стільки й дітей-сиріт залишилося", — пояснив свою позицію Олександр Петраков.

При цьому він не заперечує, що в далекому майбутньому прихід російських гравців до українського футболу цілком можливий. Але нинішні українські реалії, на думку нового тренера нацзбірної, подібного абсолютно не дозволяють. Тому Петраков категорично проти подібного "братання" на спортивній арені.

Слід зазначити, що до політичних позицій спортсменів в Україні є чимало претензій. Так, раніше "Коментарі" повідомляли, що на українську олімпійську призерку Ярославу Магучіх обрушився шквал критики після неоднозначного фото з нагородження — на знімку українська спортсменка обіймає російську колегу, яка також завоювала медаль. Як спортсменка прокоментувала власний проступок, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, хто виступив із дуже гучною критикою Магучіх, серед іншого назвавши її "біосміттям".