Чому англійських футбольних фанатів накрила хвиля хейту соцмереж

Користувачі засудили англійців за насмішки над німецькою дівчинкою

Англійські фанати піддалися критиці соцмереж за заплакану німецьку дівчинку в мачы проти Німеччини. Про це повідомляє Sport TV 2.

40 тисяч англійських футбольних фанатів прийшли в захват, коли стало ясно, що національна збірна ввечері 29 червня в Дубліні обіграла Німеччину в 1/8 фіналу чемпіонату Європи. В понаднормовий час телекамери зафіксували семирічну дівчинку з намальованим на обох щоках німецьким прапором, яка плакала.

Під час зображення молодої заплаканої німецької фанатки на великих екранах стадіону, публіка вибухнула величезними аплодисментами з боку англійців, які таким чином зловтішалися над дитиною. Під час гучних овацій в момент поразки дівчинку втішав і обіймав її батько.


У зв'язку з цим в Англії розгорівся скандал. Згодом поведінку англійських футбольних фанатів було піддано критиці в соціальних мережах - не в останню чергу з боку колишнього нападника національної збірної Стена Коллімора.

"Жодна нормальна країна не веде себе так по закінченні 75 років", - написав Стен Коллімор, тим самим натякаючи нацистське минуле Німеччини.

Також у своєму Twitter ветеран англійського футболу описує свою країну, як важкохворого пацієнта.

Нагадаємо, що уряд Англії закликає футбольних уболівальників не їздити до Риму на гру чвертьфіналу Євро-2020 зі збірною України. Головною причиною таких застережень послужило перебування Італії в "жовтому" списку епідеміологічної небезпеки.

Раніше портал "Коментарі" писав, що головний тренер "Динамо" Мірча Луческу припустив, хто може стати переможцем Чемпіонату Європи з футболу. Він вважає, що кубок отримають італійці, які змогли продемонструвати найкращу командну гру.