Цей день є переломним, – Флорентіно Перес про рішення суду ЄС щодо Суперліги

У 2021 році після оголошення про створення Суперліги УЄФА пригрозив 12 клубам жорсткими санкціями

"Реал Мадрид" із величезним задоволенням сприймає рішення, прийняте Судом Європейського Союзу, органом, відповідальним за дотримання принципів, цінностей і свобод.

Найближчими днями ми детально вивчимо масштаби цієї резолюції, але я можу поміркувати про два висновки історичного значення. По-перше, європейський клубний футбол більше не буде монополією. По-друге, від сьогодні доля клубів у власних руках. Клуби повністю визнали наше право створювати та просувати європейські змагання, які модернізують наш спорт і приваблюють уболівальників у всьому світі. Зрештою, сьогодні став ще один тріумф для Європи свободи, а також для футболу та його вболівальників.

У нас є фантастична можливість покращити європейський клубний футбол. Гра, яка відповідає вимогам 21-го століття та має прозоре управління та може співіснувати з новими технологіями; гра, яка може знову запалити пристрасть і емоції, які потрібні фанатам.

Цей день є переломним. Це великий день в історії футболу та спорту в цілому, – сказав президент мадридського клубу.

Також зазначимо, що сьогодні Суд Європейського Союзу виніс рішення в якому позбавив права УЄФА та ФІФА накладати санкції на клуби, які захочуть виступати в Суперлізі. Став відомий формат цього можливого нового змагання в європейському футболі.

Раніше “Коментарі” писали, що сьогодні у 18 турі Ла Ліги зустрінуться “Алавес” та “Реал Мадрид” за який грає українець Андрій Лунін. Головний тренер “вершкових” Карло Анчелотті під час пресконференції повідомив хто буде основним голкіпером на цей матч.