Цього чекали 37 років: українка встановила світовий рекорд

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стрибнула на висоту 2,10 м та встановила новий світовий рекорд.

Цього моменту шанувальники легкої атлетики чекали 37 років. Українська спортсменка Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту. Стрибунка першою у світі підкорила висоту 2,10 м та побила світовий рекорд 1987 року.

На етапі Діамантової ліги в Парижі українська легкоатлетка Ярослава Магучіх перемогла взявши висоту 2,03 м. На цьому спортсменка не зупинилась та стрибнула 2,07 м після чого вирішила встановити висоту планки на 2,10 – світовий рекорд.

Ярославі Магучіх вдалось стрибнути на рекордну висоту з першого разу та побити 37 річний рекорд відомої болгарської атлетки Стефки Костадінової - 2,09 м, встановлений на чемпіонаті світу в Римі у 1987 році.

"Це було фантастично для мене, і, звісно, це для українців. Бо я зараз борюсь за всю Україну на кожних змаганнях. Кожна перемога важлива. І світовим рекордом я вписала Україну до історії спорту. Я сподіваюсь, що ми закінчимо війну якнайшвидше", – сказала Магучіх після встановлення рекорду.

Також на стрибок українки відреагувала власниця попереднього рекорду Стефка Костадінова.

"Я рада, що світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок зараз становить 210 см. Я була впевнена, що це колись станеться. Досягнення українки Ярослави Магучіх є історичним не лише тому, що воно побило рекорд, який тримався 37 років, а й тому, що ці 210 см доводять, що людські можливості безмежні, і розвіюють сумніви песимістів із їхніми заявами про те, що деякі рекорди в легкій атлетиці залишаться назавжди", - сказала Костадіонова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українка встановила рекорд та стала володаркою титулу людини з найдовшим волоссям у світі.

Також "Коментарі" писали про те, як Росія за мільйон рублів купила українську спортсменку.