Головна Новини Спорт спорт і держава Історичний момент: в Україні з’явився новий вид спорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичний момент: в Україні з’явився новий вид спорту

Кіберспорт відтепер визнано офіційним у нашій країні

7 вересня 2020, 18:34 comments1432
Поділіться публікацією:

Кіберспорт офіційно визнано видом спорту в Україні сьогодні, 7 вересня. Про це заступник міністра цифровий трансформації України Олександр Борняков написав в Facebook.

Історичний момент: в Україні з’явився новий вид спорту

Таке рішення було прийнято на засіданні Комісії з визнання виду спорту в Україні. Як заявив заступник міністра, для України це історичний момент.

"Кіберспорт – це вже давно не просто "стрілялки", а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури. Ним захоплюються близько 600 мільйонів людей, серед яких і мільйони українців", — йдеться у повідомленні.

За словами Борнякова, в нашій країні існує висока культура кіберспорту та є сильні гравці. На підтвердження цьому в Мінцифра заявили про регулярні перемоги вітчизняних команд на різноманітних турнірах у всьому світу. Крім того, зауважується, що індустрія кіберспорту вже давно перетворилась на справжній бізнес, який приносить багато користі та можливостей як локального, так і світового масштабу.

Борняков сподівається, що кіберспорт в Україні став не тільки офіційним видом спорту, а й частиною економіки. На його думку, проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати державний бюджет та відкриватиме нові можливості.

Нагадаємо, офіційний блог PlayStation оголосив про нові безкоштовні ігри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини