Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Світовий спорт опинився під загрозою через глобальне потепління
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий спорт опинився під загрозою через глобальне потепління

Кліматична криза ставить під загрозу великі спортивні заходи у всьому світі

22 червня 2020, 00:35 comments1302
Поділіться публікацією:

У майбутньому майже всі види спорту, в тому числі теніс, регбі, легка атлетика, крикет, футбол і зимові види спорту постраждають від впливу на світ глобального потепління. Спорт поставлять під загрозу повені, пожежі та підвищення рівня моря, йдеться в дослідженні, опублікованому в суботу Альянсом швидкого переходу. Про це пише CNN.

Світовий спорт опинився під загрозою через глобальне потепління

Майже чверть футбольних полів англійської ліги можуть чекати затоплення до 2050 року, у той час як одному з трьох британських відкритих полів для гольфу загрожуватиме підвищення рівня моря, йдеться в дослідженні. Між тим проведення Зимової Олімпіади, поряд з іншими зимовими видами спорту, стане все більш важким завданням через підвищення температури.

В нових умовах загрозою для здоров'я як гравців, так і вболівальників, стануть високі температури повітря, екстремальні погодні явища та підвищення рівня моря, викликані зміною клімату. Дослідники очікують затоплень стадіонів та ігрових полів, а підвищення рівня моря буде загрожувати полям для гольфу.

Екстремальні погодні явища вже вплинули на основні спортивні події у всьому світі: Тайфун Hagibis викликав хаос в Японії і на чемпіонаті світу з регбі 2019 року, у той час як в Австралії дим від лісових пожеж, які спустошують країну, зірвав Australian Tennis Open на початку цього року.

Автори доповіді попереджають, що викиди вуглецю у світовому спорті еквівалентні викидам вуглецю в країні розміром з Анголу з більш низьким оцінками, а в Іспанії – за більш високими оцінками.

Вчені неодноразово попереджали, що необхідно вжити термінових заходів для запобігання найгірших наслідків зміни клімату.

Міжурядова група експертів зі зміни клімату (МГЕЗК) у своєму історичному доповіді зробила висновок про те, що до 2030 року ми повинні різко зменшити нашу залежність від викопних видів палива і не допустити, щоб планета досягла критичного порогу в 1,5 градуса Цельсія вище доіндустріальних рівнів.

Раніше "Коментарі" писали, що ООН переносить саміт з клімату на 2021 рік і сподівається, що відстрочка на рік дозволить розробити більш серйозний план зі скорочення парникових викидів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини