Головна Новини Спорт олімпіада і змагання На Олімпійські ігри в Парижі хочуть додати нову дисципліну
commentss НОВИНИ Всі новини

На Олімпійські ігри в Парижі хочуть додати нову дисципліну

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) отримав пропозицію про включення змішаної естафети з крос-кантрі, яка останній раз проводилася на Олімпійських Іграх 1924 року

1 серпня 2020, 01:50 comments1037
Поділіться публікацією:

У програму майбутніх Олімпійських ігор 2024 року в Парижі може повернутися одна історична дисципліна. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) отримав пропозицію про включення змішаної естафети з крос-кантрі, яка останній раз проводилася на Олімпійських Іграх 1924 року. Про це пише "КП".

На Олімпійські ігри в Парижі хочуть додати нову дисципліну

У цій дисципліні команди складаються з чотирьох бігунів — двох чоловіків і двох жінок, кожен з яких повинен буде подолати дистанцію у 2,5 кілометра. Якщо пропозиція Всесвітньої федерації легкої атлетики буде прийнято, це буде повернення кросу в олімпійську сім'ю після 100-річної відсутності.

"Моя любов до легкої атлетики почалася зі змагань по перетнутій місцевості. Було б дійсно символічно, якби ця дисципліна повернулася в Париж", — заявив президент Всесвітньої легкоатлетичної федерації Себастьян Коу.

VIII літні Олімпійські ігри проходили в Парижі, столиці Франції, з 4 травня по 27 липня 1924 року. Раніше в Парижі Олімпійські ігри проходили в 1900 році.

Олімпійські Ігри-1924 примітні тим, що на них вперше з'явився олімпійський девіз. Він складається з трьох латинських слів — "Citius, Altius, Fortius!" (російський переклад — "Швидше, вище, сильніше!"). Там же була прийнята остаточно довжина марафонської дистанції, рівна 42 195 метрам, якою вона є і по сей день.

Раніше ми повідомляли, що біг може розвинути у нас відразу кілька корисних якостей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини